Akar Tarım

+90532 435 84 52

Türkçe
blog

Tarımda makineleşmenin etkin şekilde kullanımı ekonomikliği arttırır. Makineler kısıtlı olan zamandan en üst seviyede yararlanmayı sağlar. Başka bir ifadeyle söylemek gerekirse makineleşme, kendisi dışındaki üretim faktörlerinin, tarım teknolojisi uygulamalarının çalışma koşullarını iyileştiren tamamlayıcı bir öğe olarak, işgücü verimliliğini arttırır ve yapılan işin maliyetini düşürür.


Diğer bir taraftan arazi kullanım yoğunluğunun artmasını sağlar, nadasa bırakılan alanların azaltılmasını, sulu tarlalardan birden fazla ürün elde edilmesini ve hayvancılıkta süt sağımından ıslah çalışmalarına kadar birçok çalışmanın yapılması makine kullanımı ile gelişir. Özellikle ülkemizde ve gelişmekte olan ülkelerde bu gibi sorunların çözümünde makineleşmenin önemi gittikçe artmaktadır.


Tarımsal alanda makine kullanımı ile birlikte ekim, bakım ve hasat gibi çok zaman isteyen işlerin süresi kısalmış olur ve tam zamanında yetişmesi mümkün olmaktadır. Aynı şekilde hayvancılıkta ise, otomatik sulama ve yemleme sisteminin kullanılması ile insan emeğine daha az ihtiyaç duyulmakta ve böylece işçilik giderleri en aza düşürülmektedir. Ancak bu esnada dikkat edilmesi gereken bir unsurda satın alınan alet ve makinenin ekonomik bakımdan etkili ve yararlı olabilmesi, bu makinelerin sebep olduğu işgücü fazlasının, başka bir yerde daha verimli olarak kullanılması ve paraya çevrilmesi gerekir. Aksi halde makineler, sadece iş kolaylığına yarar ve belki de, sabit maliyeti iş gücünden daha yüksek olduğundan, işletmeye yük olmaya başlar ve de hem işletme hem de ulusal ekonomi açısından kaynak israfına yol açar.


Makineleşme dolayısıyla toprak verimliliği artar ve dolayısıyla üretim maliyeti düşer. Makineleşme ile tarımsal üretimin kalitesi de yükselir. Tarım makineleri, faaliyetleri kolaylaştırır, emeğin verimini arttırır, aynı zamanda insana çalışma zevkini de vererek, zor ve kirli işleri onun yerine yapar.


Makineleşme toprak verimliliğini arttırır doğal olarak ta bunun sonunda üretim maliyeti düşer. Makineleşme ile beraber tarımsal üretimin kalitesi de yükselmektedir. Tarım makineleri, emeğin verimini arttırmaktadır.



İletişim Bilgilerimiz

  • Mescit Mah. Küçük San. Sit. 15. Blok Uzunköprü, Edirne
  • +90532 435 84 52
  • info@akartarim.com
  • 0 284 5131530

KURUMSAL